Szoftvereink
Tegye hatékonnyá mindennapos munkáját vállalkozására specifikált szoftvereinkkel
Sales & Call Center
rendszer
Tartalomkezelő, telefonos értékesítés és ügyfél követés
egy programban, felhő alapon, havidíjjas szolgáltatásokhoz.
Árajánlatot kérek
Lead management
Az ügyfélkezelőben egy felületen érhető el minden ügyféladat. Visszanézhető események, szerződésadatok és egy ügyfélhez több kezdeményezett vagy ügylet tartozhat. A befizetett költségek nyomonkövehetőek. A hivás státuszokon kívül speciális célú státuszok is felvehetőek.
Hívások kezelése
A munkaterület egyben tartalmazza az eddigi hívásokat, a mai és holnapra ütemezett hívásokkal együtt. Felvehető új ügyfél, indítható új hívás és egy kattintással kereshetünk az ügyfelek között, név, e-mail cím, vagy telefonszám alapján.
Ügyfelek keresése
Az ügyfelek között különféle paraméterek szerint szűrhetünk, attól függően is hogy milyen hívás státuszban vannak jelenleg, mikorra kérték a visszahívás, vagy ha fizetési elmaradást kell kezelni.
Statisztika
A statisztika minden fontos adatot egy felületen tud összegezni a bevételek és hívás státuszok függvényében. Napi, heti vagy havi motivációs ranglista is felállítható az operátorok között.
Tartalomkezelés
A landing oldal tartalmi részei tetszőlegesen szerkeszthetőek, így weboldala akár A/B teszt formájában is tesztelhetővé válik.
Szolgáltatás manager
rendszer
Rendelés nyilvántartó és nyomonkövető rendszer,
diszpécser támogatással, felhő alapon.
Árajánlatot kérek
Rendelések oldal
Minden adminisztrátor által rögzített rendelés egy felületen látható, visszakereső ügyfél adatok vagy rendelés adatok alapján, státusz és dátum szerint is. Ebből a listából válthatunk térképes nézetre is.
Rendelések kezelése
Az online felületeken beérkezett rendelések külön csoportosíthatók, külön státuszt lehet felvenni hozzá ez segíti az adminisztrátorok munkáját.
Térkép
A térképes nézetben minden le nem zárt rendelés egyszerűsített adatlapja látható, innen egy kattintással szerkeszthető.
Új cím rögzítése
Az adminisztrátorok új címet tudnak rögzíteni, a céges vagy magánszemély rendelések külön szétválaszthatók.
Költségek kezelése
A kiadásokat jól átláthatóan lehet kezelni, ahol külön aloldalakon szétválasztva szerkeszhetőek a költségek.